NELU LAZAR - Lansare Carte și Turneu Folk-Rock 2023

Între 26-31 Martie 2023, Nelu Lazar a organizat și susținut un turneu de lansare de carte și album de muzică cu opera folk, cu invitați oameni de literatură și artiști muzicieni, în 7 localități din România și Republica Moldova: Brașov 26.3, Galați 27.3, Ungheni 28.3, Iași 28.3, Piatra Neamț 29.3, Bistrița 30.3, București 31.3.

YouTubeFacebookInstagramSpotifyLink

Turneu 2023

Între 26-31 Martie 2023, Nelu Lazar a organizat și susținut un turneu de lansare de carte și album de muzică cu opera folk, cu invitați oameni de literatură și artiști muzicieni, în 7 localități din România și Republica Moldova: Brașov 26.3, Galați 27.3, Ungheni 28.3, Iași 28.3, Piatra Neamț 29.3, Bistrița 30.3, București 31.3.

Articole în Contacte Culturale:
https://contacteculturale.ro/?s=nelu+lazar

Reacții și postări pe Facebook:
https://www.facebook.com/search/top?q=nelu%20lazar%20turneu

Nelu Lazar a activat în lumea muzicii folk și rock și a cântecelor de munte în anii studenției lui în Brașov la sfârșitul anilor ’90, dar apoi vreme de mai bine de 20 de ani și-a concentrat atenția pe alte activități de inginerie, voluntariat și inițiative în programe și evenimente de educație, business, antreprenoriat. Începând cu anul 2020, Nelu a reunit trupele sale folk (Taine Folk) și rock (Mirror’97) pe care le-a co-înființat în anii ’90 și a început să producă și să publice creațiile lor vechi și noi. Proiectul solo Nelu Lazar este un proiect separat care include publicări de cărți și volume de versuri, concerte și podcast, albume folk-rock și opere folk-rock pe care Nelu le-a creat peste ani. În 2023, parte din activitatea solo, Nelu Lazar a publicat primul său volum de versuri în limba română - “din vremuri de departe, din vremuri de demult” ce a apărut într-o primă ediție la Editura Coresi în 26 Martie 2023, precum și un dublu-album cu același titlu “din vremuri de departe, din vremuri de demult” - o operă folk cu 14 cântece în două acte ce prezintă și descrie trăirile și simțirile unui personaj în timp ce acesta se îndrăgostește treptat.


Participă la filmul documentar al turneului lui Nelu Lazar

Nelu Lazar pregătește un film documentar colaborativ cu scenariști și oameni de film din România și diaspora, care să scoată în evidență fenomenul folk-rock pe care l-au creat împreună cu artiștii invitați.

Iată ce spune Nelu Lazar despre turneu și despre filmul documentar planificat: “Turneu 2023 ‘din vremuri de departe, din vremuri de demult’ (partea întâi)… 2 țări… România și Republica Moldova… 8 locații… 6 zile… 25 de ore de condus 1540 km / 956 mi… zeci de ore de spectacol… zeci de oameni de cultură și artiști invitați… sute de prieteni… sute de cărți dăruite… câteva ore la radio… mii de cuvinte în presă și online… sute de fotografii și video… 1 carte / volum de versuri cu 150 de pagini… 1 dublu-album / operă folk cu 14 cântece în 2 acte… alte țări și locații în plan… doar începutul unei povești perpetue… Am ceva material de film documentar, pentru cine dorește să participe în continuare. Îmi doresc să continui să încurajez tinerii artiști să își urmeze visele, oricând și oricum cred ei de cuviință, dar înainte să fie prea târziu…" Stai aproape... "din vremuri de departe, din vremuri de demult - Filmul Poveștii Visate Cândva" un film colaborativ produs de Nelu Lazar.

Dacă ești om de film, regizor, scenarist, producător, și dorești să colaborezi la producerea acestui film documentar, contactează-l pe Nelu Lazar la adresa de email de aici:
https://www.youtube.com/@NeluLazarOfficial/about

Ascultă opera folk pe YouTube și alte servicii de distribuție oficială de muzică:

Ascultă opera folk pe Bandcamp și alte servicii de distribuție oficială de muzică:

YouTubeLinkSpotifyLink

Mesajul autorului, Nelu Lazar

În timpul liber, Nelu Lazar este cantautor solo, cofondator de grupuri folk și rock, autor podcast „Prozodii Acustice“, antreprenor, motociclist, om al muntelui, YouTuber @NeluLazarOfficial, coautor al operei folk „Zmeul Muntelui Zeu“, autor al cărții și operei rock „The Seasons’ Journey“.

Aceasta este întâia mea tipăritură de stihuri în dulcele grai românesc… încondeiate de mine în vremuri de departe, în vremuri de demult… păstrate sub șperlă prea multă vreme… mirosind încă a anii ’90… împărtășind o poveste imaginată pe tărâmuri ancestrale, ce descrie și prezintă trăirile și simțirile unui personaj în timp ce acesta se îndrăgostește treptat… 

Îmi doresc ca prin publicarea acestei lucrări să încurajez și pe alți tineri autori să nu își păstreze creațiile artistice în taină și nedescoperite de oameni vreodată, ci să le publice când cred de cuviință și să le împărtășească cu generațiile viitoare. 

Oameni dragi mie din lumea artelor au acceptat să aștearnă câte un gând despre această lucrare, și gândurile lor vor fi alături de scrierile mele din vremuri de departe, din vremuri de demult…